úterý 24. listopadu 2020

Boloňské špagety

 

Boloňské špagety, foto med

Boloňské špagety patří k oblíbeným a poměrně rychle připraveným pokrmům. Ingredience můžeme mít doma v zásobě, mleté maso je lepší čerstvé, ale může být i z mrazáku.

Ingredience pro recept Boloňské špagety:

500 g mletého masa mix vepřového a hovězího, balíček špaget, konzerva rajčat, větší cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, lžíce cukru, 2 lžíce sušeného oregana (dobromysl), 2 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky nebo mletého pepře, olej na smažení (nejlépe olivový), strouhaný sýr na posypání, nejlépe parmazán).


Boloňské špagety krok za krokem:

  1. Větší hrnec s osolenou vodou dáme vařit.
  2. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek můžeme také, nebo ho utřeme se solí.
  3. Na větší pánvi orestujeme cibuli dozlatova, přidáme česnek a papriku a velmi krátce osmahneme.
  4. Přidáme mleté maso, které osolíme a okořeníme. Restujeme ho, dokud není hotové.
  5. Poté do pánve na maso nalijeme plechovku rajčat, které trochu osladíme. 
  6. Krátce podusíme a případně dochutíme.
  7. Špagety uvařené podle návodu rozdělíme na talíře a na ně rozdělíme boloňskou omáčku.
  8.  Dochutíme strouhaným sýrem – parmazánem nebo i eidamem.
  9. Boloňské špagety podáváme horké, můžeme je ještě ozdobit několika lístky čerstvého oregana, máme-li.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: