čtvrtek 26. listopadu 2020

Pórková omáčka

 

Pórková omáčka, foto med

Pórková omáčka je lahodná a skvěle se hodí k vepřovému masu nebo k těstovinám. Její příprava je snadná. Tato verze je bez smetany.

Ingredience pro recept Pórková omáčka:

Středně velký pórek, plátek másla, 1 navršená lžíce hladké mouky, 300 ml vývaru (nebo vodu + ½ kostky bujonu nebo masoxu), sůl, pepř.


Pórková omáčka krok za krokem:

  1. Pór očistíme a nakrájíme na kolečka. Orestujeme ho na másle do měkka.
  2. Přidáme mouku a za stálého míchání ji osmažíme dorůžova a poté zalijeme vývarem.
  3. Přidáme koření a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
  4. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme.
  5. Pórkovou omáčku podáváme k masu, jako příloha jsou vhodné těstoviny nebo brambory.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: