Pečené vepřové ocásky |
Masité vepřové ocásky patří k nejjemnějším částem vepřového masa. Pochopitelně nejde jen o samotný ocásek, ale o masitou část zadku s ocáskem. A právě z tohoto kousku je skvělá pečínka, která je na rozdíl od bůčku libová.
Ingredience pro recept Pečené vepřové ocásky:
2 ks masité vepřové ocásky, kousek sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, kmín, vývar nebo horká voda, hladká moukaPečené vepřové ocásky krok za krokem:
- Vepřové ocásky očistíme papírovou utěrkou, nasolíme je a nakmínujeme a vložíme do pekáčku s rozpuštěným sádlem.
- Přidáme na hrubší dílky nakrájenou cibuli rozdrcený česnek ve slupce. Mírně podlijeme a přiklopíme pokličkou.
- Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi hodinu a půl. Poté sundáme poklici ocásky obrátíme a za občasného podlévání pečeme doměkka a dozlatova.
- Na pánvi nasucho opražíme 2 lžíce hladké mouky.
- Ocásky vyjmeme a scezený výpek zahustíme opraženou moukou. Vzniklou omáčku podle potřeby zředíme a dochutíme.
- Pečené vepřové ocásky podáváme s knedlíky houskovými nebo bramborovými a špenátem nebo kysaným zelím.
Žádné komentáře:
Okomentovat