sobota 7. prosince 2019

Pečené vepřové ocásky

Pečené vepřové ocásky

Masité vepřové ocásky patří k nejjemnějším částem vepřového masa. Pochopitelně nejde jen o samotný ocásek, ale o masitou část zadku s ocáskem. A právě z tohoto kousku je skvělá pečínka, která je na rozdíl od bůčku libová. 

Ingredience pro recept Pečené vepřové ocásky:

2 ks masité vepřové ocásky, kousek sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, kmín, vývar nebo horká voda, hladká mouka 

Pečené vepřové ocásky krok za krokem:

  1. Vepřové ocásky očistíme papírovou utěrkou, nasolíme je a nakmínujeme a vložíme do pekáčku s rozpuštěným sádlem.
  2. Přidáme na hrubší dílky nakrájenou cibuli rozdrcený česnek ve slupce. Mírně podlijeme a přiklopíme pokličkou.
  3. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi hodinu a půl. Poté sundáme poklici ocásky obrátíme a za občasného podlévání pečeme doměkka a dozlatova.
  4. Na pánvi nasucho opražíme 2 lžíce hladké mouky.
  5. Ocásky vyjmeme a scezený výpek zahustíme opraženou moukou. Vzniklou omáčku podle potřeby zředíme a dochutíme.
  6. Pečené vepřové ocásky podáváme s knedlíky houskovými nebo bramborovými a špenátem nebo kysaným zelím.
Dobrou chuť!


Žádné komentáře: