pondělí 16. listopadu 2020

Pečená žebra na kmíně

 

Pečená žebra na kmíně, foto med

Masitá, ale i celkem ořezaná žebra se před pečením nebo grilováním nakládají do nejrůznějších marinád. Někdy ale přijdou k chuti jen jednoduše upečená se solí a kmínem.


Ingredience pro recept Pečená žebra na kmíně:

1 kg vepřových žebírek, sůl, kmín.


Pečená žebra na kmíně krok za krokem:

  1. Pečená žebra
    Žebra opláchneme a osušíme. 
  2. Nařežeme je ostrým nožem tak, aby s každém kusu byly dvě žebra.
  3. Posolíme je, pokmínujeme a vložíme do pekáče.
  4. Žebra mírně podlijeme vodou a dáme zakryté péct do trouby vyhřáté na 150 °C.
  5. Pomalu pečeme asi hodinu a půl. Poté sundáme poklici a žebra obrátíme.
  6. Zvýšíme teplotu na 200 °C a asi 10 minut pečeme, aby žebra získala barvu.
  7. Pečená žebra na kmíně podáváme s hořčicí, křenem, kečupem nebo podobnými pochutinami. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb a dobré jsou k tomu třeba kyselé okurky, houby nebo čalamáda.

Dobrou chuť! 


Žádné komentáře: