neděle 8. května 2011

Holandský řízek


Do tohoto pokrmu můžeme využít i tlusté vepřové maso - například když koupíme vepřové mleté, které je tukem skoro bílé, a dokonce i bůček, jenž nameleme. Jako příloha jsou vhodné brambory a výrobky z nich, jako je pyré, hranolky, salát... Ale dobrý bude i čerstvý chléb a zeleninový salát.

Ingredience pro recept Holandský řízek:

500 g mletého vepřového masa, 250 ml mléka, 200 g strouhaného eidamu,  vejce, sůl, pepř, vejce, mouka a strouhanka na trojobal, olej na smažení.

Holandský řízek krok za krokem:

1. Osolené mleté maso rozmícháme s mlékem, zakryjeme a odložíme do chladničky.
2. Eidam nastrouháme, můžeme i na hrubších okách.
3. Připravíme si na obalení mouku, rozšlehané vejce se solí a trochou mléka nebo vody a strouhanku.
4. Do uleženého masa vmícháme sýr, pepř a vejce.
5. Mokrou rukou tvarujeme placičky velikosti menšího řízku. Rovnou je obalujeme v trojobalu. 
6. Na pánvi rozpálíme silnější vrstvu oleje a placičky holandského řízku smažíme z obou stran dozlatova.
7. Holandský řízek podáváme v brambory upravenými různým způsobem nebo s chlebem.

Dobrou chuť! 

Žádné komentáře: