úterý 10. května 2011

Sádlo se škvarky


Jak správně vyškvařit sádlo, aby nebylo připálené a aby škvarky pěkně křupaly. Namažeme ho na chleba a posypeme zelenou cibulkou...


Ingredience pro recept Sádlo se škvarky:

1000 g syrového vepřového hřbetního sádla, sůl, lžíce mléka

Sádlo se škvarky krok za krokem:

1. Sádlo očistíme - nožem z něj oškrábeme případné nečistoty a papírovou utěrkou otřeme.
2. Nabroušeným nožem nakrájíme syrové sádlo na drobnější kostičky.
3. Nakrájené sádlo vložíme do rozehřáté nádoby, malinko podlijeme vodou a na malém plameni necháme pod pokličkou zvolna dusit.
4. Vydušené sádlo postupně odebíráme naběračkou a lijeme do připravené nádoby.
5. Když škvarky začnou růžovět, odklopíme poklici a mírně zvýšíme plamen. Průběžně mícháme a neodcházíme od plotny.
6. Aby měly škvarky tmavší barvu a byly křupavé, přidáme ke konci varu trochu mléka, promícháme a jakmile se přestanou tvořit bubliny, sádlo odstavíme a slijeme k již odlitému.
7. Sádlo se škvarky mažeme na čerstvý chléb středomořského typu a nebo náš český tmavší, osolíme, případně mázneme hořčicí nebo posypeme nakrájenou cibuli.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: