neděle 22. května 2011

Hovězí plátky na šalvěji


Hovězí na tento recept je nejvhodnější zadní nebo roštěná, ale popravdě tyto plátky jsou vyříznuté z kližky. Ležely v marinádě tři dny a ve výsledku byly křehké a šťavnaté.

Ingredience pro recept Hovězí plátky na šalvěji :

Hovězí plátky, rýže, sůl. Na marinádu: 3 lžíce oleje nejlépe olivového, 3 lžíce octa (např. jablečného nebo vinného), lžíce plnotučné hořčice, hrst sekané šalvěje, drcené pepře, utřené 2-3 stroužky česneku, půl lžičky kari, sůl.

Krok za krokem:

1. Hovězí plátky naklepeme a nasolíme.
2. Všechny uvedené přísady na marinádu  smícháme do jakési řídké kaše. Tou pomažeme plátky masa, které klademe na seme do menší misky. Misku nakonec zalijeme zbytkëm marinády, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet do chladničky.
3. Odleželé maso (nejméně 6 hodin) vyndáme z chladničky. Čím déle marinujeme, tím je maso křehčí. 
4. Rozpálíme pánev, olej většinou dávat nemusíme, je ho dost v marinádě. Maso z obou stran opečeme a podlijeme malým množstvím vody, aby vzniklo i trochu omáčky. Dusíme doměkka.
5. Hovězí plátky na šalvěji podáváme s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem, přelijeme omáčkou a ozdobíme větvičkou čerstvé šalvěje.

Dobrou chuť!



Žádné komentáře: