čtvrtek 9. února 2012

Kuře pečené v alobalu


Aby kuře nebylo vysušené, můžeme ho upéct v alobalu, kde si zachová šťavnatost.



Ingredience pro recept Kuře pečené v alobalu:


1 kuře, 25 g másla, mletá paprika sladká či ostrá, anebo kari a česnek, anebo grilovací koření na kuře, sůl, alobal

Kuře pečené v alobalu krok za krokem:

1. Kuře opláchneme a osušíme.

2. Rozpustíme máslo a celé kuře jím potřeme.

3. Kuře potřené máslem osolíme na povrchu i uvnitř. Poté ho posypeme zvoleným kořením nebo jeho směsí, případně ho pomažeme třeným česnekem.

4. Připravené kuře zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby.

5. Pečeme podle velikosti kuřete 50 - 70 minut. Ke konci pečení alobal nahoře rozstřihneme, kuře pomastíme máslem a dopečeme, aby kůže zčervenala a byla chřupavá.

6. Kuře pečené v alobalu podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým pyré, případně i s pečivem.

Tip
Zčervenání kůže pečeného kuřete urychlíme tím, že kůži potřeme slabým roztokem cukru ve vodě.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: