sobota 25. února 2012

Vepřová játra na víně


Pikantní vepřová játra restovaná na cibuli a paprice a podlitá bílým vínem jsou skvělým předkrmem nebo večeří.



Ingredience pro recept vepřová játra na víně:


500 g vepřových jater, 1 cibule, 1 paprikový lusk, solamyl nebo naturamyl, steakové nebo barevné drcené pepře, sůl, olej, 100 – 150 ml bílého vína.

Vepřová játra na víně krok za krokem:

1. Vepřová játra opláchneme, osušíme a vykrájíme z nich kanálky.

2. Nakrájíme je na asi centimetrové plátky, které okořeníme steakovými pepři. Nesolíme, aby neztvrdla.

3. Oloupeme na nadrobno nakrájíme cibuli, omyjeme a na proužky nakrájíme papriku.

4. Játra obalíme v solamylu a vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách dokřupava.

5. Když je obrátíme na druhou stranu, přidáme cibuli a po chvíli papriku.

6. Když zelenina změkne a je trochu opečená, osolíme játra a podlijeme je vínem. Necháme přejít varem.

7. Vepřová játra na víně podáváme s dušenou rýží nebo s hranolky či americkým bramborem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: