pondělí 27. února 2012

Kuřecí řízky ve smetanových bramborách



Ingredience pro recept Kuřecí řízky ve smetanových bramborách:

Asi 800 g větších brambor, 4 kuřecí řízky, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, sůl, pepř, kousek pórku, zelené koření – rozmarýn nebo kudrnka, olej nebo máslo.

Kuřecí řízky ve smetanových bramborách krok za krokem:

1.Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké asi 3mm plátky. Pór očistíme a nakrájíme na kolečka.
2. Do misky nalijeme smetanu, přidáme sůl, pepř, nadrobno nakrájené zelené koření a dvě vejce a vidličkou důkladně rozšleháme.
3. Kuřecí řízky trochu rozklepeme, osolíme a opepříme.
4. Pekáč nebo zapékací misku vymastíme. Plátky brambor namáčíme do připravené smetany a poklademe jimi celé dno.
5. Nyní na vrstvu brambor rozprostřeme nakrájený pór a na něj umístíme dva kuřecí řízky.
6. Další vrstvu uděláme opět z brambor namočených ve smetaně, póru a druhých dvou kuřecích řízků.
7. Ukončíme vrstvou brambor namočených ve smetaně. Zbytek smetany nalijeme na povrch brambor.
8. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi hodinu.
9. Kuřecí řízky ve smetanových bramborách podáváme posypané posekanou petrželkou a se zeleninovou oblohou nebo s kompotem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: