úterý 21. února 2012

Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a se zelím


Moravští vrabci se dělají z tučnějšího masa, proto  je vhodné podávat je s kysaným zelím. Chlupaté knedlíky jsou skvělou přílohou.


Ingredience pro recept moravský vrabec s chlupatými knedlíky a ze zelím:

Vrabci: 500 g vykostěného bůčku nebo plecka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce sádla, sůl, pepř, kmín.
Chlupaté knedlíky: 500 g syrových brambor, asi 200 g hrubé mouky, sůl, vejce.
Dušené zelí: sáček kysaného zelí, 1 cibule, sůl, kmín, omastek

Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a ze zelím krok za krokem:

1. Maso očistíme a nakrájíme na hrubší kostky.

2. Rozložíme ho do pekáčku, který vymastíme sádlem, osolíme, okořeníme kmínem a pepřem, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby vyhřáté asi na 180 °C.

3. Očistíme a nakrájíme obě cibule, jednu osmahneme na omastku, přidáme kysané zelí, případně ho dosolíme, osladíme, okořeníme kmínem a podusíme doměkka.

4. Do vroucí vody zavaříme chlupaté knedlíky – viz recept.

5. Pečeme asi 30 minut. Poté maso promícháme, zasypeme nakrájenou cibulí a dopečeme.

6. Moravské vrabce podáváme s chlupatými knedlíky, které uvařené přidáme do pekáčku k masu, aby se omastily, a s kysaným zelím.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: