neděle 1. dubna 2012

Černý kuba



Máme-li ještě nasušené houby z loňské sezony, je nejvyšší čas je zpracovat. Například si můžeme uvařit chutný pokrm ze zapečených krup a houbami a česnekem.

Ingredience pro recept Černý kuba: 

1 velkou hrst sušených hřibů nebo ½ kg čerstvých hub, 250 g krup, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, kmín, omastek, případně zelená petrželka.

Černý kuba krok za krokem:

1.Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do studené vody, aby nabobtnaly.
2. Kroupy propereme v sítu pod tekoucí vodou, pak je prolijeme vodou vroucí a dáme vařit v poměru 1 díl krup a 3 díly osolené vody. Přidáme malý kousek másla pro zlepšení chutě.
3. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme nadrobno a na omastku ji necháme zesklovatět.
4. Přidáme scezené a pokrájené houby, sůl, kmín a dusíme doměkka.
5. Měkké kroupy scedíme, propláchneme, omastíme a promícháme je v pekáčku s houbami a utřeným česnekem.
6. Černého kubu krátce zapečeme a na talíři ozdobíme petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!




Žádné komentáře: