úterý 17. dubna 2012

Hovězí vídeňský guláš




Ingredience pro recept Hovězí vídeňský guláš:


500 g hovězího masa – nejlépe kližky, 3 cibule, 80 g sádla, velká lžíce sladké papriky, lžička ostré papriky, malý rajčatový protlak, sůl, česnek, majoránka, pepř, vývar z masa nebo masoxu.

Hovězí vídeňský guláš krok za krokem:


1.Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme v kastrolu na sádle.
2. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
3. Cibuli stáhneme z plotny, vmícháme mleté papriky a ihned zalijeme trochou vývaru a přivedeme ho k varu
4. Přidáme pokrájené maso, rajčatový protlak, sůl a pepř. Dbáme, aby maso bylo potopené jen do poloviny.
5. Přiklopíme těsnou poklicí a pomalu, na mírném plaménku, dusíme doměkka. Maso občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
6. Hovězí vídeňský guláš již nijak nezahušťujeme. Podáváme ho s houskovým knedlíkem, rýží nebo chlebem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: