čtvrtek 19. dubna 2012

Salát z čínského zelí




Ingredience pro recept Salát z čínského zelí:


Asi 500 g čínského zelí, 120 ml zakysané smetany, sůl, lžíce dobrého oleje, citrónová šťáva z půlky citronu, cukr a podle chuti buď snítku kopru nebo drcený barevný pepř.

Salát z čínského zelí krok za krokem:


1. Salát opláchneme pod studenou vodou, případně odstraníme poškozené části, podélně ho překrojíme na čtvrtky a nakrájíme na nudličky. Pokud neuplatníme všechen salát, zbývající čtvrtky nebo půlku zabalíme do potravinářské fólie a ještě na pár dní můžeme uskladnit v lednici.
2. Ve sklenici vody rozpustíme cukr, sůl, přidáme citrónovou šťávu (nebo ocet) a olej. Dobře rozmícháme.
3. k pokrájenému čínskému zelí přidáme koření, zalijeme zálivkou a promícháme.
4. Salát z čínského zelí rozdělíme do misek a na každou uděláme lžící kopeček zakysané smetany, který ozdobíme snítkou kopru.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: