čtvrtek 20. června 2013

Koprová omáčka s masem


Koprovka je klasika, a pokud vám ji neznechutila školní jídelna, využijte koprové sezóny udělejte si ji.


Ingredience na recept Koprová omáčka s masem:

500 g libového hovězího nebo krůtího masa, sůl, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, půl šálku nadrobno pokrájeného kopru, asi půl litru vývaru z masa.

Koprová omáčka s masem krok za krokem:

1. Maso vložíme vcelku do vody, přidáme bobkový list, nové koření a sůl a nejlépe v papiňáku uvaříme doměkka.

2. Maso vyjmeme a odložíme, vývar scedíme.

3. Do rozehřátého oleje nasypeme mouku a vyrobíme světlou jíšku, kterou zalijeme horkým vývarem.

4. Vaříme asi 20 minut, pak dochutíme octem a cukrem, případně dosolíme.

5. Vlijeme smetanu a necháme ji přejít varem. Nakonec vmícháme kopr.

6. Maso nakrájíme na plátky a v omáčce krátce prohřejeme.

7. Koprová omáčka s masem podáváme s houskovým knedlíkem nebo s bramborem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: