Rebarborový piškot, foto med |
Velmi jednoduchý a občerstvující moučník připravíme jako piškot s rebarborou neboli s revení..
Ingredience pro recept Rebarborový piškot:
4 vejce, 150 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, 3-5 řapíků rebarbory, asi 100 g krupicového cukru, 2 lžičky skořice, olej na vymaštění formy.Rebarborový piškot krok za krokem:
- Z řapíků rebarbory stáhneme slupku (taková tenká blána na povrchu) a nakrájíme je na kostičky. V míse je prosypeme cukrem a skořicí.
- Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny.
- Z bílků s malou špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem vmícháváme do bílků, až vznikne hladké kypré těsto.
- Vymažeme a moukou vysypeme koláčovou formu nebo plech a těsto do ní rozprostřeme.
- Rebarboru, která pustila šťávu, přecedíme a pravidelní jí posypeme povrch piškotu. Anebo rebarboru zamícháme do těsta.
- Upečeme v troubě na 180 °C.
- Vychladlý rebarborový koláč nakrájíme a před podáváním ho můžeme pocukrovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat