úterý 4. června 2013

Batáty se smetanou a bazalkou

Batáty se smetanou a bazalkou, foto med

Batáty jsou sladké brambory, které se na našem trhu občas objevují, ale ne každý ví, jak je používat. Jednou z velkých pochoutek je upéct je v troubě.

Ingredience pro recept Batáty se smetanou a bazalkou:

1 – 2 batáty na osobu, zakysaná smetana nebo Lučina, čerstvá bazalka, olej, sůl

Batáty se smetanou a bazalkou krok za krokem:


Batáty, foto med

  1. Batáty dobře omyjeme, nejlépe je vydrhneme kartáčem.
  2. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  3. Batáty nakrájíme podélně na silné plátky. Z obou stran je mírně osolíme a poklademe na pečící plech. Trochu je potřeme olejem – stačí přetřít prstem v něm namočeným.
  4. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut (podle tloušťky plátků).
  5. Bazalku nakrájíme nadrobno.
  6. Horké batáty naservírujeme na talíře, na každý dáme lžičku zakysané smetany a posypeme bazalkou.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: