neděle 23. června 2013

Ovocné řezy s pudingem

Ovocné řezy s pudingem, foto med

Lehké a osvěžující ovocné řezy jsou skvělým tipem na letní nedělní moučník. Využít můžeme sezónní ovoce nebo kompotované.

Ingredience pro recept Ovocné řezy s pudingem:

Těsto: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml vody, 1/2 prášku do pečiva
Krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudingy, 300 g cukru krupice, 2 kelímky zakysané smetany, 1 konzerva broskvového kompotu, šťáva z kompotu, dortová želatina, 250 g jahod, pár lístků meduňky.

Ovocné řezy s pudingem krok za krokem:


Ovocné řezy, foto med
  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak za stálého šlehání elektrickými metlami pomalu přiléváme olej a vodu.
  3. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sněhem.
  4. Vymastíme a moukou vysypeme pekáč a těsto do něj vlijeme.
  5. Pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut. Špejlí zkusíme, zda se na ni těsto nelepí, pak bude určitě upečené.
  6. Mléko nalijeme do hrnce a rozmícháme ho s pudingovými prášky a cukrem.
  7. Za stálého míchání uvaříme puding. Na povrch uvařeného pudingu ihned položíme potravinářskou fólii – bude sice chladnout pomaleji, ale neutvoří se na něm škraloup.
  8. Do vychladlého pudingu všleháme zakysanou smetanu.
  9. Scedíme broskve, pokrájíme je na kousky a poklademe na vychladlé těsto v pekáčku.
  10. Přes broskve rozetřeme krém.
  11. Jahody nakrájíme na plátky a vyskládáme z nich na povrchu krému kytičky, které doplníme lístky meduňky nebo máty.
  12. Podle návodu uvaříme dortovou želatinu a rozprostřeme ji na jahody.
  13. Ovocné řezy s pudingem vychladíme a nakrájíme.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: