Ovocné řezy s pudingem, foto med |
Lehké a osvěžující ovocné řezy jsou skvělým tipem na letní nedělní moučník. Využít můžeme sezónní ovoce nebo kompotované.
Ingredience pro recept Ovocné řezy s pudingem:
Těsto: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml vody, 1/2 prášku do pečivaKrém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudingy, 300 g cukru krupice, 2 kelímky zakysané smetany, 1 konzerva broskvového kompotu, šťáva z kompotu, dortová želatina, 250 g jahod, pár lístků meduňky.
Ovocné řezy s pudingem krok za krokem:
Ovocné řezy, foto med |
- Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak za stálého šlehání elektrickými metlami pomalu přiléváme olej a vodu.
- Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sněhem.
- Vymastíme a moukou vysypeme pekáč a těsto do něj vlijeme.
- Pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut. Špejlí zkusíme, zda se na ni těsto nelepí, pak bude určitě upečené.
- Mléko nalijeme do hrnce a rozmícháme ho s pudingovými prášky a cukrem.
- Za stálého míchání uvaříme puding. Na povrch uvařeného pudingu ihned položíme potravinářskou fólii – bude sice chladnout pomaleji, ale neutvoří se na něm škraloup.
- Do vychladlého pudingu všleháme zakysanou smetanu.
- Scedíme broskve, pokrájíme je na kousky a poklademe na vychladlé těsto v pekáčku.
- Přes broskve rozetřeme krém.
- Jahody nakrájíme na plátky a vyskládáme z nich na povrchu krému kytičky, které doplníme lístky meduňky nebo máty.
- Podle návodu uvaříme dortovou želatinu a rozprostřeme ji na jahody.
- Ovocné řezy s pudingem vychladíme a nakrájíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat