neděle 15. dubna 2012

Jarní bylinková polévka




Ingredience pro recept Jarní bylinková polévka: 


30 g másla, 2 lžičky mouky, sůl, 100 ml smetany a bylinky, které najdeme v přírodě (alespoň tři druhy, od každého hrstku) – například čerstvé a mladé lístky šťovíku, jahodníku a fialek, popence, kopřiv, řebříčku, pampelišky, bršlice kozí nohy… Dále na jedlou ozdobu květy fialek a sedmikrásek. Pokud bylinky nemáme v dostatečném množství, můžeme je doplnit i zahradními bylinami, např. kerblíkem, zelenou petrželkou, pažitkou, bazalkou… 

Jarní bylinková polévka krok za krokem:


1. Bylinky důkladně propláchneme, osušíme a pokrájíme na malé kousky.
2. Všechny pokrájené bylinky kromě květů na ozdobu krátce osmahneme na másle a ihned zalijeme vroucí vodou, osolíme a 10 minut povaříme.
3. Ve smetaně rozkloktáme mouku, můžeme i vejce, vlijeme do polévky a necháme krátce přejít varem.
4. Jarní bylinkovou polévku ozdobíme květy fialek a sedmikrásek. Podáváme samotné nebo s osmaženou houskou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: