sobota 14. května 2011

Tatarský biftek


Pokud děláme tatarský biftek jen tak doma k večeři, předem ho namícháme a rozdělíme podle počtu strávníků do misek a přidáme topinky. Pro slavnostnější účely podáváme zvlášť maso, z něhož vytvoříme bochánek s důlkem na povrchu, do něhož umístíme žloutek, a zvlášť na malých mističkách potřebné ingredience.


Ingredience pro recept Tatarský biftek:

500 g svíčkové nebo mladého zadního hovězího masa, 1 cibule nejlépe šalotka, 2 žloutky, worchestrová omáčka, lžíce plnotučné hořčice, podle chuti kečup, sůl, pepř, špetku chilli nebo tabasco, česnek, olej na smažení, starší chléb

Tatarský biftek krok za krokem:

1. Maso pokrájíme na hrubší kostky a na jemno usekáme v robotu. Ti zkušenější ho mohou naškrábat nožem, lépe tak odstraní případné blanky.
2. Na misce maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, kořením, hořčicí, worchesterem, kečupem, žloutky a solí.
3. Na oleji nebo na sádle usmažíme dozlatova topinky.Odkládáme je na vrstvu papírových utěrek, aby nebyly příliš mastné.
4. Tatarský biftek rozdělíme do misek, ty položíme na talíř obložený topinkami a stroužkem česneku, kterým se topinky potírají.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: