pátek 1. dubna 2011

Čekankový salát


Puky salátové čekanky jsou lahodnou zeleninou, i když mírně nahořklou. Má vysoký obsah inulinu, což ji činí vynikající například i pro stravu diabetiků. Nejbohatší na hořké látky (intybin) je kořen. Pokud ho odřízneme, odstraníme i většinu typické chuti této zeleniny.

Ingredience pro recept Čekankový salát:

3-4 puky čekanky, lžička cukru (popř. umělého sladidla), špetka soli, špetka pepře, ťrochu citronové šťávy, kelíme zakysané smetany.

Čekankový salát krok za krokem:

1. Čekanku očistíme a nakrájíme napříč na proužky. 
2. Osolíme, okořeníme osladíme a okeselíme.
3. Zalijeme zakysanou smetanou, dobře promícháme a čekankový salát dáme na chvíli uležet do ledničky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: