neděle 10. dubna 2011

Grilovaná krkovice s fazolkami



















K masu nemusíme jíst jen škrobové přílohy jako brambory, knedlíky, rýži nebo těstoviny. Velmi vhodná, chutná a zdravá je i různá zelenina. Upravujeme ji tak, aby nebyla blátivá, ale pěkně křupala a měla dobrou chuť. Po zelenině a masu (pokud neobsahuje příliš tuku) se netloustne, naopak získáme spoustu energie a vitamínů. Například fazolové lusky obsahují důležité minerální látky, železo, vápník, draslík a množství vitamínů skupiny B.



Ingredience pro recept Grilovaná krkovice s fazolkami:


plátky krkovice, olej, staekové pepře, sůl, plnotučná hořčice, worchester, fazolové lusky.

Grilovaná krkovice s fazolkami krok za krokem:

1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme.

2. Z oleje (nejlépe olivového), hořčice a worcesteru umícháme řídkou kašičku, kterou potřeme plátky masa po obou stranách. Odložíme je do chladničky.

3. Dáme si vařit osolenou vodu na fazolky. Pokud použijeme mrazené, vsypeme je do vroucí vody a uvaříme do poloměkka.

4. Čerstvé fazolové lusky omyjeme, odlomíme stopky a popřípadě po obou stranách odstraníme vlákna. Dlouhé lusky můžeme šikmo nakrájet. Uvaříme v osolené vodě nebo v parním hrnci. Do vody můžeme přidat nějaké aromatické byliny, jako je kopr, petrželka nebo pažitka.

5. Rozpálíme grilovací pánev nebo jakékoli grilovací zařízení, které máme k dispozici.

6. Plátky naložené krkovice grilujeme po obou stranách do měkka podle chuti. Na pánev můžeme (ale nemusíme) přihodit kousky osolené a okořeněné cukety, paprik, žampionů a dalších zelenin vhodných na gril.

7. Fazolky zcedíme, rozdělíme na talíře a pokapeme rozpuštěným máslem. Přidáme grilované maso, popř. i grilovanou nebo čerstvou zeleninu a pochutiny, které máme rádi (tatarku, kečup, hořčici...).

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: