neděle 24. dubna 2011

Lívanečky z kopřiv (špenátu)


Kopřivové lívance jsou vynikající jako samostatné jídlo k bramborové kaši (pyré). Děláme je z mladých jarních kopřiv, později ze špenátu.


Ingredience pro recept Lívanečky z kopřiv (špenátu):

500 g kopřiv nebo špenátu (nejlépe 250 g kopřiv a 250 g špenátu), 50 g másla, 2 žloutky. 30 g hladké mouky, sůl, pepř, na špičku nože prášku do pečiva, sníh ze 2 bílků a olej na smažení.

Lívanečky z kopřiv (špenátu) krok za krokem:

1. Listy z mladých kopřiv spaříme a posekáme nebo umeleme.

2. Máslo utřeme se solí a žloutky do pěny. Přidáme koření mleté kopřivy, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

3. Lívanečník vymastíme a zelené těstíčko naléváme do důlků. Po obou stranách opečeme dozlatova.

4. Lívanečky z kopřiv (špenátu) můžeme podávat i k pečenému nebo dušenému masu.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: