pátek 16. září 2011

Kuřecí kousky v sýrové omáčce


Ingredience pro recept Kuřecí kousky v sýrové omáčce:

250-350 g kuřecího masa nakrájeného na kostičky (např. stehenní nebo prsní řízek), hrudka másla nebo olej, sůl, 250 ml smetany, 2 kusy taveného sýra, asi 100 g strouhaného sýra (parmezán, Niva, eidam – výsledná chuť závisí na druhu sýra, vybereme proto takový, který máme rádi), 2 stroužky česneku, trochu drceného pepře, zelené koření (bazalka, tymián, cibulová nať, kudrnka…).

Kuřecí kousky v sýrové omáčce krok za krokem

1. Kuřecí maso pokrájíme na asi 1,5cm kostičky nebo na nudličky. Na pánvi rozpálíme máslo nebo olej a osolené a opepřené maso v něm osmažíme ze všech stran.
2. Zmírníme žár. Maso zalijeme smetanou, ve které rozvaříme tavené a poté i strouhané sýry. Stále mícháme, aby se omáčka nepřipálila.
3. Uvaříme zvolené těstoviny.
4. Do omáčky vmícháme nadrobno nasekané zelené koření a utřený česnek.
5. Kuřecí kousky v sýrové omáčce rozdělíme na talíře s horkými těstovinami a podáváme.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: