úterý 6. září 2011

Tvarožník - tvarohový koláč


Tvarožník, cheescake, prostě tvarohový koláč - tento je pečený v troubě a je vážně skvělý.


Ingredience pro recept Tvarožník - tvarohový koláč:

1. Těsto: 100 g Hery (nebo jiného margarinu), 1 žloutek, 3/4 hrnku polohrubé mouky, 1/3 prášku do pečiva, ¼ hrnku moučkového cukru, vrchovatá lžíce kakaa.


2. Tvarohová náplň: 2 tvarohy (500 g), 2 vejce, šťáva z půlky citronu, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 pudingový prášek s vanilkovou příchutí, lžíce másla nebo oleje a podle potřeby mléko na ředění tvarohu.


3. Horní vrstva: sníh z 1 bílku, lžíce cukru.

Tvarožník - tvarohový koláč krok za krokem:

1. Z výše uvedených ingrediencí č.1 vypracujeme těsto. Nejsnáze to jde v domácí pekárně, anebo ho hněteme rukama, dokud se všechny přísady nespojí.

2. Vymažeme dortovou formu nebo malý pekáček. Dáme rozehřát troubu na 170 °C.

3. Těsto rukou namačkáme na dno formy a mírně zvedneme okraje.

4. Z výše uvedených ingrediencí č. 2 vyšleháme nebo umixujeme tvarohovou náplň. Kdo chce, může
přidat trochu rumu.

5. Náplň nalijeme do těstem vyložené formy. Vložíme do trouby a pečeme 40 minut na 170 °C.

6. Ušleháme sníh a do pevného vmícháme lžíci cukru.

7. Opatrně vytáhneme tvarožník z trouby, na jeho povrch rozetřeme sníh a vrátíme zpět do trouby.

8. Pečeme ještě 20 minut. Poté vypneme troubu, otevřeme ji a tvarožník v ní necháme 15 minut chladnout.

9. Tvarožník - tvarohový koláč poté vytáhneme a necháme zcela vychladnout, případně uložíme do lednice. Rozkrájíme na díly a podáváme.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: