úterý 31. ledna 2012

Játra s fazolkami a bambusovými výhonky



Tento pokrm se vyrábí z vepřových jater, ale úspěšně můžeme použít i drůbeží. Také často nahrazuji bambusové výhonky, které nejsou vždy snadno k sehnání, bílou ředkví nakrájenou na menší hranolky.

Ingredience pro recept Játra s fazolkami a bambusovými výhonky:


400 g vepřových jater, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3lžíce oleje, 50 g nakládaného bambusu nebo bílé ředkve, pro barvu několik nudliček mrkve (není nutná), 50 g fazolových lusků, hrstka burských oříšků, 1 stroužek česneku, chilli koření, 1-2 lžíce sójové omáčky.

Játra s fazolkami a bambusovými výhonky krok za krokem:

1. Vepřová játra opláchneme, nakrájíme na nudličky nebo kostičky a promícháme s máčeným škrobem a lžící sójové omáčky.
2. Prudce orestujeme na oleji spolu s burskými oříšky a česnekem.
3. Přidáme na nudličky nakrájený bambus nebo ředkev, mrkev a fazolové lusky, trochu podlijeme malým množstvím horké vody a podusíme tak, aby zelenina zůstala křehká a lehce křupavá.
4. Dochutíme chilli kořením a sójovou omáčkou.
5. Játra s fazolkami a bambusovými výhonky podáváme s dušenou rýží.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: