čtvrtek 5. ledna 2012

Plněná vejce pro slavnostní příležitost



Takto připravená vejce jsou vhodná zejména jako předkrm svátečního menu. Obtížnější na této přípravě je pouze dobře rozříznout na polovic vařené vejce i se skořápkou, aniž bychom ji porušili. Potřebujeme k tomu velmi ostrý nůž a dost trpělivosti. Je to piplačka.


Ingredience pro recept Plněná vejce pro slavnostní příležitost:


Na osobu - 2 vejce, 70 g žampionů, půl malé cibule, kousek másla, sůl, kudrnka.

Plněná vejce pro slavnostní příležitost krok za krokem


1.Oloupeme a nakrájíme cibuli, necháme ji zesklovatět na másle.
2. Přidáme očištěné a pokrájené žampiony a krátce podusíme.
3. Uvaříme vejce natvrdo. Pak je podélně i se skořápkou rozpůlíme - pomalu a trpělivě velmi ostrým nožem.
4. Vyjmeme opatrně vejce, skořápky zachováme.
5. Všechny ingredience včetně petrželky rozmixujeme v mixeru nebo robotu. Směsí naplníme půlky skořápek.
6. Naskládáme je na pečící plech a krátce zapečeme v troubě zahřáté na 180 °C. Nesmí příliš zhnědnout, zkazilo by to chuť.
7. Plněná vejce pro slavnostní příležitost podáváme horké s pečivem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: