úterý 17. ledna 2012

Kuřecí řízek s broskví


Klasika - kuřecí řízek s broskví je častou objednávkou v restauracích. Jeho příprava je snadná. Místo hranolek si k němu můžeme udělat i rýži.

Ingredience pro recept kuřecí řízek s broskví

Prsní nebo stehenní řízky, kompotované půlky broskví, plátky šunky, plátky sýra, sůl, barevné pepře, olej, máslo,2 lžíce bílého vína.

Kuřecí řízek s broskví krok za krokem:

1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Přidáme trochu másla a necháme dusit.

2. Broskve opatrně ohřejeme na kousku másla a pokapeme je vínem.

3. Do zapékací misky rozložíme řízky, na každý položíme plátek šunky, půlku broskve a plátek sýra. 
Krátce zapečeme v troubě nebo grilu, aby se sýr rozpustil.

4. Šťávu z řízků smícháme se šťávou z broskví a udržujeme je do podávání horké.

5. Kuřecí řízek s broskví podáváme s rýží basmati nebo s hranolky či pečenými bramborami. Přelijeme šťávou. Případně můžeme dozdobit vyšlehanou neslazenou šlehačkou a brusinkami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: