sobota 14. ledna 2012

Polévka z rychlokvašek


Z okurek rychlokvašek si můžeme připravit skvělou polévku.

 
Ingredience pro recept Polévka z rychlokvašek:


4 brambory, 3 kvašené okurky, kousek mrkve, lžíce mouky, sůl, kmín, cukr, kopr (saturejka nebo kudrnka), kelímek smetany (může být zakysaná), 50 g anglické slaniny (není nutná).

Polévka z rychlokvašek krok za krokem: 


1. Očistíme a na kostičky nakrájíme brambory a mrkev a dáme je vařit do asi 1,5 – 2 l vody. Osolíme a okmínujeme a vaříme do poloměkka.

2. Okurky nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky a přidáme do polévky.

3. Mouku rozkloktáme v hrnečku se smetanou a vlijeme do polévky.

4. Polévka z rychlokvašek dochutíme cukrem, lákem z okurek, nadrobno nakrájeným koprem nebo jiným zeleným kořením a případně i na nudličky nakrájenou anglickou slaninou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: