pátek 28. prosince 2012

Vepřová panenka ve vinném těstíčku


Vepřová panenka ve vinném těstíčku je vhodným pokrmem i pro slavnostní příležitost.

neděle 16. prosince 2012

Ovocné řezy

Ovocné řezy, foto med

Recept na tento koláč je od babičky Pavly a Zuzky z Příbrami (Děkujeme). Je lehký, osvěžující a strašně dobrý. Ovoce lze použít v podstatě jakékoli, které máme rádi, v případě nouze i kompotované.

sobota 8. prosince 2012

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky, foto med

Sněhové pusinky děláme většinou po vánočkách, protože nám zbudou bílky.Jsou velmi jednoduché, jen je třeba je péct na málo stupňů, spíš je sušit, aby zůstaly krásně bílé.

středa 28. listopadu 2012

Domácí pizza

Domácí pizza, foto med

Domácí pizza má tu výhodu, že si na ni dáme přesně to, co nám chutná, anebo jak se říká, co dům dá. Na tu nejjednodušší -Margaritu – patří jen rajčata, mozzarella a čerstvá bazalka, na Hawai zas rajský protlak, šunka, kousky ananasu a sýr. Základem je rajský protlak nebo kečup namazaný na vyváleném těstě, na který pak klademe další ingredience.

neděle 25. listopadu 2012

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina, foto med

Zmrzlinu nemusíme jíst pouze v letních vedrech, je i oblíbeným dezertem pro sváteční chvíle. A vyrobíme-li si domácí, určitě do ní dáme samé dobré přísady a tak si ji připravíme tak, aby nám maximálně chutnala. Zmrzlinový strojek vše jistí, ale pokud ho nemáme, nevadí, jde to i bez něj.

úterý 20. listopadu 2012

Citrónový dort

Citrónový dort, foto med 

Citrónový dort se stane oblíbeným zákuskem těm, kteří nehodují příliš sladkým dortům a dávají přednost chuti sladkokyselé.

neděle 11. listopadu 2012

Rychlé pizza koláčky


Rychlé pizza koláčky, foto med

Z balíčku listového těsta vykouzlíme rychlé občerstvení pro návštěvu i rodinu. Mizí před očima.

čtvrtek 8. listopadu 2012

Zapečené kotlety ve smetanových bramborách


Excelentní pokrm představují zapečené kotlety ve smetanových bramborách kořeněných rozmarýnem.

neděle 4. listopadu 2012

Kuře s ananasem


Velmi a chutným jídlem jsou kuřecí kousky s ananasem. Jeho příprava je snadná a rychlá.

neděle 21. října 2012

Hrníčková bábovka s kousky čokolády

Hrníčková bábovka s kousky čokolády, foto med

Rychlá a velmi jednoduchá bábovka i pro úplné začátečníky. Velmi dobře to jde elektrickými metlami, to je vážně za chviličku.

čtvrtek 18. října 2012

Hovězí maso na kari


Z nízkého roštěnce si můžeme připravit hovězí na kari. Ocení ho zejména ti, kteří si oblíbili chuť tohoto indického koření.

neděle 14. října 2012

Krevety v ostré mango omáčce



K přípravě této lahůdky použijeme co možná největší pánev. Doba přípravy od chvíle, kdy dáme na pánev krevety, by neměla trvat déle než 10-12 minut. Pokrm nesolíme, solí se pouze rýže. Je vhodné předehřát talíře (např. v mikrovlnce).

středa 10. října 2012

Halušky slovenské


Slovenské halušky jsou v podstatě domácí těstoviny, které se podávají jako příloha ke všem jídlům, k nimž se hodí knedlíky. Také je lze upravit jako samostatný pokrm třeba s brynzou a slaninou.

sobota 6. října 2012

Skopové maso po řecku



Skopové maso má svou zajímavou chuť, po řecku ji ještě podpoříme kořením a vínem.

úterý 2. října 2012

Zapečená cuketa





Zapečená cuketa s česnekem a sýrem s bramborovou kaší je zdravý a chutný oběd či večeře nejen pro vegetariány.