Vepřová panenka ve vinném těstíčku je vhodným pokrmem i pro slavnostní příležitost.
pátek 28. prosince 2012
neděle 16. prosince 2012
Ovocné řezy
![]() |
Ovocné řezy, foto med |
Recept na tento koláč je od babičky Pavly a Zuzky z Příbrami (Děkujeme). Je lehký, osvěžující a strašně dobrý. Ovoce lze použít v podstatě jakékoli, které máme rádi, v případě nouze i kompotované.
sobota 8. prosince 2012
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky, foto med |
Sněhové pusinky děláme většinou po vánočkách, protože nám zbudou bílky.Jsou velmi jednoduché, jen je třeba je péct na málo stupňů, spíš je sušit, aby zůstaly krásně bílé.
středa 28. listopadu 2012
Domácí pizza
![]() |
Domácí pizza, foto med |
Domácí pizza má tu výhodu, že si na ni dáme přesně to, co nám chutná, anebo jak se říká, co dům dá. Na tu nejjednodušší -Margaritu – patří jen rajčata, mozzarella a čerstvá bazalka, na Hawai zas rajský protlak, šunka, kousky ananasu a sýr. Základem je rajský protlak nebo kečup namazaný na vyváleném těstě, na který pak klademe další ingredience.
neděle 25. listopadu 2012
Domácí čokoládová zmrzlina
![]() |
Domácí čokoládová zmrzlina, foto med |
Zmrzlinu nemusíme jíst pouze v letních vedrech, je i oblíbeným dezertem pro sváteční chvíle. A vyrobíme-li si domácí, určitě do ní dáme samé dobré přísady a tak si ji připravíme tak, aby nám maximálně chutnala. Zmrzlinový strojek vše jistí, ale pokud ho nemáme, nevadí, jde to i bez něj.
úterý 20. listopadu 2012
Citrónový dort
![]() |
Citrónový dort, foto med |
Citrónový dort se stane oblíbeným zákuskem těm, kteří nehodují příliš sladkým dortům a dávají přednost chuti sladkokyselé.
neděle 11. listopadu 2012
Rychlé pizza koláčky
Rychlé pizza koláčky, foto med |
Z balíčku listového těsta vykouzlíme rychlé občerstvení pro návštěvu i rodinu. Mizí před očima.
čtvrtek 8. listopadu 2012
Zapečené kotlety ve smetanových bramborách
neděle 4. listopadu 2012
neděle 21. října 2012
Hrníčková bábovka s kousky čokolády
![]() |
Hrníčková bábovka s kousky čokolády, foto med |
Rychlá a velmi jednoduchá bábovka i pro úplné začátečníky. Velmi dobře to jde elektrickými metlami, to je vážně za chviličku.
čtvrtek 18. října 2012
Hovězí maso na kari
Z nízkého roštěnce si můžeme připravit hovězí na kari. Ocení ho zejména ti, kteří si oblíbili chuť tohoto indického koření.
neděle 14. října 2012
Krevety v ostré mango omáčce
K přípravě této lahůdky použijeme co možná největší pánev. Doba přípravy od chvíle, kdy dáme na pánev krevety, by neměla trvat déle než 10-12 minut. Pokrm nesolíme, solí se pouze rýže. Je vhodné předehřát talíře (např. v mikrovlnce).
středa 10. října 2012
Halušky slovenské
Slovenské halušky jsou v podstatě domácí těstoviny, které se podávají jako příloha ke všem jídlům, k nimž se hodí knedlíky. Také je lze upravit jako samostatný pokrm třeba s brynzou a slaninou.
sobota 6. října 2012
úterý 2. října 2012
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa s česnekem a sýrem s bramborovou kaší je zdravý a chutný oběd či večeře nejen pro vegetariány.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)