středa 28. srpna 2013

Zeleninový salát se sýrem


Zeleninový salát se sýrem, foto med

Osvěžující zeleninový salát se sýrem a opečenými toasty můžeme podávat jako lehkou letní večeři.

sobota 24. srpna 2013

Rýžová kaše s čokoládou


Mezi oblíbené pochoutky dětí, ale i dospělých, patří bezesporu sladké kaše. Tentokrát si uvaříme rýžovou kaši s čokoládou. 

úterý 20. srpna 2013

Pasta z rajčat a paprik



 Pasta z rajčat a paprik je konzervovaná solí. V chladnu vydrží až do dalšího léta. Přidáváme ji do nejrůznějších pokrmů.

pátek 16. srpna 2013

Borůvkový koláč z kynutého těsta

Borůvkový koláč z kynutého těsta, foto med

Když je sezona borůvek, málokdo odolá, aby si neudělal borůvkový koláč. Je totiž skvělý! Můžeme použít i borůvky kompotované nebo mrazené.

pondělí 12. srpna 2013

čtvrtek 8. srpna 2013

Salát s kuřecím masem




Salát s kuřecím masem, foto med

Co je v letních parnech vhodnější k jídlu než lehké saláty. Dobře využijeme zbylé maso ze studeného grilovaného nebo pečeného kuřete. Pokud je nemáme, osmažíme na másle na kousky nakrájené kuřecí maso.

neděle 4. srpna 2013

Marinovaná krkovice na grilu


Než začneme grilovat, měli bychom maso marinovat. Marinád existuje velké množství, můžeme je ochucovat nejrůznějšími čerstvými bylinkami, které pěstujeme nebo si koupíme. V našem případě budeme potřebovat dobromysl aneb oregano. Po takovém grilovaném mase budeme mít určitě dobrou náladu.

středa 31. července 2013

Šťovíková polévka


Kyselá osvěžující polévka pro letní obědy nebo večeře. Šťovíky najdeme na louce, případně si je koupíme nakládané v některé ruské prodejně.

neděle 28. července 2013

Sterilovaná červená řepa

Sterilovaná červená řepa, foto med

Červená řepa je jednou z nejzdravějších zelenin. Detoxikuje a regeneruje organismus, podporuje dobrý zrak, zkvalitňuje vlasy a nehty, zpomaluje stárnutí a pomáhá při hubnutí. Více o červené řepě ZDE 

středa 24. července 2013

středa 10. července 2013

Jahodové kynuté knedlíky



Oblíbené letní jídlo - jahodové knedlíky uděláme z kynutého těsta. Navrch si dáme zakysanou smetanu.

neděle 23. června 2013

Ratatouille - francouzské lečo


Ratatouille, česky ratatuj je vynikající zeleninová příloha ke grilovanému nebo pečenému masu, anebo jako bezmasé jídlo podávané třeba s brambory nebo bílým pečivem.

Ovocné řezy s pudingem

Ovocné řezy s pudingem, foto med

Lehké a osvěžující ovocné řezy jsou skvělým tipem na letní nedělní moučník. Využít můžeme sezónní ovoce nebo kompotované.

čtvrtek 20. června 2013

Koprová omáčka s masem


Koprovka je klasika, a pokud vám ji neznechutila školní jídelna, využijte koprové sezóny udělejte si ji.

pondělí 17. června 2013

Kosmatice - Smažené květy černého bezu


Kosmatice se nazývá květenství bezu černého. Můžeme si z nich připravit slané hlavní jídlo nebo sladký moučník.