pátek 14. června 2013

Rebarborový piškot

Rebarborový piškot, foto med

Velmi jednoduchý a občerstvující moučník připravíme jako piškot s rebarborou neboli s revení..

úterý 11. června 2013

Šátečky s hruškovými povidly

Šátečky s hruškovými povidly, foto med

Šátečky z listového těsta naplněné hruškovými povidly připravíme poměrně rychle jako odpolední svačinu nebo pohoštění pro návštěvu.

pátek 7. června 2013

Nudle s mákem


Nudle s mákem zvládne uvařit i člověk, který ještě v životě nic nevařil. A jsou docela dobré, zkuste to!

úterý 4. června 2013

Batáty se smetanou a bazalkou

Batáty se smetanou a bazalkou, foto med

Batáty jsou sladké brambory, které se na našem trhu občas objevují, ale ne každý ví, jak je používat. Jednou z velkých pochoutek je upéct je v troubě.

sobota 1. června 2013

Šťovíková omáčka s krůtím masem


Šťovíku najdete na louce, natrhejte si ho, opláchněte a udělejte si z něj velmi zajímavou omáčku ke krůtímu masu. Vegetariáni si ji mohou dát s vařeným vajíčkem.

čtvrtek 16. května 2013

Houbová omáčka z májovek


Na jaře můžeme při procházkách narazit na bílé až okrové houby s intenzivní vůní mouky. Je to čirůvka májovka - výrazná jedlá houba Roste na loukách a okrajích lesů. Má bílé husté lupeny bělavé barvy. V kuchyni se hodí k všestrannému použití, k dochucení polévek, výrobě salátů, omáček i k nakládání do octa. 

úterý 14. května 2013

Pečené kuře s nádivkou


Kuře s nádivkou je velmi chutné - nádivka sama je přílohou, stačí, když přidáme zeleninový salát nebo kompot a máme třeba skvělý nedělní oběd.

pátek 10. května 2013

Domácí chilli tatarka


Pikantní domácí tatarská omáčka je skvělá ke grilovaným masům, steakům, i k hranolkům.

úterý 7. května 2013

Slepice smažená v těstíčku


Když vaříte slepičí polévku, můžete z masa ze slepice připravit chutný oběd nebo večeři, když ho osmažíte v těstíčku.

neděle 5. května 2013

Guláš z kuřecích žaludků


Chuťově vynikající a cenově velmi příznivý je guláš z kuřecích žaludků. 

pátek 19. dubna 2013

Domácí mini indiánky

Domácí mini indiánky, foto med

Indiánky jsou zákusky, které děláme ze zbylých bílků. Jsou rychle hotové a nepečou se.

úterý 16. dubna 2013

sobota 13. dubna 2013

Koňské roštěnky


Koňské maso je v mnoha státech považováno za delikatesu, je  šťavnaté, křehké, dietní a je levnější než hovězí. Nejchutnější je koňská svíčková a roštěnec.

středa 10. dubna 2013

Polévka z uzených kostí



Jestliže nám zbudou kosti z uzeného masa, nebo si koupíme uzená žebra, můžeme si z nich připravit chutnou polévku.

neděle 7. dubna 2013

Domácí laskonky

Domácí laskonky, foto med

Laskonky můžeme vyrobit buď kokosové nebo oříškové,. Případně můžeme tyto suroviny kombinovat. Laskonky jsou příjemným využitím zbylých bílků po pečení, na které potřebujeme pouze žloutky.