čtvrtek 16. října 2014

Čína z krůtích jater

 Čína z krůtích jater, foto med

Rychle a chutně můžeme připravit čínu z krůtích jater. Použitou zeleninu lze měnit podle toho, co máme k dispozici.

neděle 12. října 2014

Citronové kuře na česneku

Citronové kuře na česneku, foto med

Kuře můžeme připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich je na česneku a citronu. Dobře okořeněné má jedinečnou chuť.

středa 8. října 2014

Pasta z kapií v soli

Pasta z kapií v soli, foto med

Jestliže jsme měli větší úrodu paprik, anebo je levně nakoupili, můžeme si z nich udělat pastu se solí, kterou pak přidáváme do jídel s paprikovou chutí, třeba do guláše, Počítáme ale s tím, že je slaná - abychom pokrm nesolili.

sobota 4. října 2014

Švestkový koláč s makovou žmolenkou

Švestkový koláč s makovou žmolenkou, foto med

Koláč se švestkami a mákem tvoří skvělou chuťovou kombinaci. Maková žmolenka se připraví zcela jednoduše - do přísad na ni se přidá mletý mák.

úterý 30. září 2014

Zapečená pohanka s hříbky

Zapečená pohanka s hříbky, foto med

Pohanka patří k surovinám zdravé výživy, která neobsahuje lepek. Zato má množství rutinu, který je prospěšný pro naše cévy. V zimě navíc prohřívá náš organismus. 

pátek 26. září 2014

Dýňová polévka s praženými semínky

Dýňová polévka s praženými semínky, foto med

Dýňovou krémovou polévku připravujeme nejlépe z dýně Hokkaidó, kterou vaříme i se slupkou, dýní máslovou, již oloupeme, jakož i jiné druhy dýní. Semínka z dýně vybereme a opražíme - zajímavě polévku dochutí.

pondělí 22. září 2014

Pepřová omáčka na steaky

Pepřová omáčka na steaky, foto med

Smetanová omáčka z drcených barevných pepřů dodá každému steaku nebo grilovanému masu tu pravou chuť. 

čtvrtek 18. září 2014

Koláč se zakysanou smetanou a ovocem


Koláč se zakysanou smetanou a ovocem, foto med

Kynutý koláč se zakysanou smetanou a ovocem má příjemně osvěžující chuť. Použít můžeme sezonní ovoce nebo kompot.

sobota 13. září 2014

Jemná smetanová polévka z pýchavek

Jemná smetanová polévka z pýchavek, foto med

Mladé pýchavky jsou velmi chutné, ale poněkud přehlížené houby. Zkuste si jich nasbírat dvě hrsti a připravit si z nich vynikající polévku.

pondělí 14. července 2014

Domácí zázvorové pivo

Domácí zázvorové pivo, foto med

Zázvorové pivo je vlastně limonáda, ale mírně alkoholická je, což znamená, že přestože z jedné sklenice balonek nezezelená, neměli bychom to s množstvím nápoje před řízením auta přehánět. Výroba je snadná, chce to jen trochu trpělivosti, neboť nápoj nejprve kvasí a pak ještě zraje.

neděle 6. července 2014

Vodňanské roštěnky

Vodňanské roštěnky, foto med

Roštěnky z hovězího masa mají díky kyselé okurce delikatesní jemně nakyslou chuť. K jjich přípravě potřebujeme maso z roštěnce.

neděle 29. června 2014

Domácí housky

Domácí housky, foto med

Houstičky pěkně vypečené, křupavé… Nejlepší si uděláme sami. Potřebujeme jen pár přísad a těsto nechat dobře vykynout.

neděle 15. června 2014

Salát ze syrové brokolice

Salát ze syrové brokolice, foto med 


 Salátu ze syrové brokolice s anglickou slaninou a rozinkami neodolají ani ti, kteří jinak brokolici zrovna moc nemusí.

neděle 8. června 2014

Čokoládové muffiny s malinami

Čokoládové muffiny s malinami, foto med

Čokoládové muffiny skvěle chutnají s čerstvými malinami a šlehačkou. Pochutnají si na nich děti i dospělí. Potřebujeme formu na muffiny nebo dvojité papírové košíčky.

úterý 3. června 2014

Míša řezy

Míša řezy, foto med

Míša řeky jsou oblíbené ji dlouhá léta a chutnají jak dětem, tak i dospělým. Kakaové piškotové těsto, tvarohová náplň a čokoládová poleva - tomu nelze odolat.