pátek 22. února 2013

Domácí jitrnice


Domácí jitrnice si můžeme vyrobit a nemusíme kvůli nim chovat ani prasátko.Potřebujeme však nutně střívka.

sobota 16. února 2013

Fazole chilli con carne na ostrém koření


Latinskoamerické jídlo, které u nás známe spíše z literatury nebo z počítačové hry Sims, má poněkud nevšední a pikantní chuť. Čím déle ho jíte, tím víc vám chutná. A jeho přípravu zvládne každý.

pátek 8. února 2013

Pikantní bramborák s mletým masem


Zajímavou alternativou klasického bramboráku se salámem je  pikantní bramborák s mletým masem. Určitě to stojí za pokus.

úterý 5. února 2013

Krůtí srdce na houbách


Krůtí srdce na houbách s rýží je velmi slušným a přitom vcelku levným jídlem, zejména máme-li svoje mrazené nebo sušené houby.

pátek 1. února 2013

Jehněčí dušené s kyselou okurkou


Jehněčí maso můžeme připravit i nakyselo. Dusíme ho v zelenině a nakonec přidáme kyselé okurky.

pondělí 28. ledna 2013

Kachna na medu


Lahodnou chuť pomalu pečené kachny ještě umocníme, když ji před pečením potřeme medem s smíchaným s kořením.

čtvrtek 24. ledna 2013

Kuřecí paličky s bramboráčky


Spodní části kuřecích stehen stojí pár korun. Upečeme je a jako přílohu usmažíme malé bramboráčky. 

pondělí 21. ledna 2013

Mandle v karamelu

Mandle v karamelu, foto med

Oblíbené mandle v karamelu budeme mít během okamžiku hotové!

čtvrtek 17. ledna 2013

Bílá fazolová polévka




Fazolačka s bramborovými plackami je syté a výživné jídlo, které zcela postačí k obědu nebo k večeři.

pondělí 14. ledna 2013

Klasická mramorovaná bábovka

Klasická mramorovaná bábovka, foto med

Klasickou mramorovanou bábovku, jakou dělala naše babička, je snadné upéct a ještě snadnější sníst.

čtvrtek 10. ledna 2013

Segedínský guláš


Segedínský guláš je typicky zimním jídlem - chutnou formou konzumujeme kysané zelí, které má spoustu ochranných látek a vitamín C.

neděle 6. ledna 2013

Kachní stehna v červeném zelí


nemusíme kupovat celou kachnu, abychom si pochutnali na jejím dobrém mase. K dostání jsou kachní stehna, která připravíme v červeném zelí.

středa 2. ledna 2013

Slaný cibulový koláč se žampiony

Slaný cibulový koláč se žampiony, foto med

Slaný koláč, quiche, cibulový koláč a další názvy má slaná pochoutka pocházející z Francie.

pátek 28. prosince 2012

Vepřová panenka ve vinném těstíčku


Vepřová panenka ve vinném těstíčku je vhodným pokrmem i pro slavnostní příležitost.

neděle 16. prosince 2012

Ovocné řezy

Ovocné řezy, foto med

Recept na tento koláč je od babičky Pavly a Zuzky z Příbrami (Děkujeme). Je lehký, osvěžující a strašně dobrý. Ovoce lze použít v podstatě jakékoli, které máme rádi, v případě nouze i kompotované.