neděle 16. března 2014

Okurková omáčka


Okurková omáčka, foto med

Nakyslá okurková omáčka se výborně hodí k hovězí nebo i krůtí pečeni. Podávat můžeme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.

neděle 9. března 2014

Zapečené makarony

Zapečené makarony, foto med

Bezmasé jídlo je vhodné nejen pro vegetariány. Kromě makaronů můžeme použít i jiné těstoviny, například trubky nebo kolínka.

neděle 2. března 2014

Zelený dort s broskvemi

Zelený dort s broskvemi, foto med

Dort s ovocem zalitým želatinou, a nemusí být zrovna zelená, snadno připravíme oslavenci k narozeninám. Stačí do něj jen zapíchnout svíčky.

neděle 16. února 2014

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku, foto med


Českou rybu kapra můžeme připravit na mnoho způsobů. Jedním z tradičních  je vynikající kapr po mlynářsku.

středa 12. února 2014

Pstruzi na víně

Pstruzi na víně, foto med

Pstruhy na víně můžeme podávat jako slavnostní večeři. Tento pokrm je lahodný, lehký a jeho příprava netrvá dlouho.

sobota 8. února 2014

Čočka na kyselo s vejcem

Čočka na kyselo s vejcem, foto med

Čočku jako jedinou luštěninu nemusíme předem namáčet. Toto bezmasé jídlo nám dodá potřebné bílkoviny i nás skvěle zasytí.

úterý 4. února 2014

Domácí KFC kuře

Domácí KFC kuře, foto med

Chceme-li získat kuřecí stehýnka, která chutnají téměř stejně jako z KFC, obalíme je kromě dalších přísad v nahrubo drcených kukuřičných lupíncích. 

sobota 1. února 2014

Špenátové palačinky

Špenátové palačinky, foto med

Vynikající večeří nejen pro vegetariány mohou být slané palačinky se špenátem a se strouhaným sýrem.

neděle 19. ledna 2014

Špenátový dort

Špenátový dort, foto med

Pro milovníky špenátu a odpůrce sladkých moučníků je špenátový dort zdobený paprikami a olivami tím pravým k oslavě narozenin i jen tak, třeba jako slavnostní předkrm.

čtvrtek 16. ledna 2014

Vepřový bůček na česneku

Vepřový bůček na česneku, foto med

Po pečeném bůčku sice moc nezhubneme, ale zato si pochutnáme. No, později to můžeme vyběhat :)

pondělí 13. ledna 2014

Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu, foto med

Moučník, nad kterým se sbíhají sliny, to jsou hrušky v karamelu. Jejich příprava je snadná a rychlá. 

pátek 10. ledna 2014

Kuřecí řízky v bramboráku

Kuřecí řízky v bramboráku, foto med

Kuřecí plátky v bramboráku jsou tou pravou pochoutkou nejen pro chladné zimní dny. Přidáme k nim zeleninovou oblohu.

čtvrtek 26. prosince 2013

Sýrové pomazánky na chlebíčky - čtyři druhy


Sýrové pomazánky na chlebíčky, foto med

Z tvrdého sýru na strouhání nebo z taveného sýru si můžeme připravit chutné pomazánky na chlebíčky.

pondělí 23. prosince 2013

Chlebíčky a jednohubky s lososem

Chlebíčky a jednohubky s lososem, foto Fan

Uzeného lososa můžeme jen nakrájet na kousky a položit na plátek veky, kolečka rohlíku nebo tmavé pečivo namazané máslem. Nic dalšího není třeba. Anebo si vyrobíme lososovou pomazánku.

pátek 20. prosince 2013

Tři pomazánky z uzenin

Tři pomazánky z uzenin, foto med

Pomazánky z uzeného masa a z uzenin patří k těm oblíbenějším. Uvedeme si tři druhy - některé z uzeného masa, jiné ze salámu.