pátek 16. prosince 2011

Cukroví z ovesných vloček

Toto cukroví má nezaměnitelnou chuť, kterou mu dodávají pražené ovesné vločky. 

Rohlíčky z ovesných vloček

Ingredience pro recept Cukroví z ovesných vloček - rohlíčky:
280 g hladké mouky, 210 g másla nebo Hery, 35 g cukru, 100 g pražených mletých vloček, 2 žloutky.

Cukroví z ovesných vloček krok za krokem:

1. Na pánvi nasucho opražíme ovesné vločky dorůžova. Vychladlé pak semeleme na makovém mlýnku nebo v robotu.
2. Do mísy prosejeme mouku, do ní nakrájíme nebo nastrouháme tuk, přidáme vločky, žloutky a cukr a vypracujeme tuhé těsto.
3. Pomoučíme vál a vyválíme silnou placku (asi na tužku), ze které vykrajujeme rohlíčky (nebo jiné tvary).
4. Přeložíme na navoskovaný (vymaštěný) plech a upečeme v troubě o teplotě 180 °C dorůžova.
5. Horké obalujeme v moučkovém cukru, do kterého jsme přidali vanilkový cukr nebo skořici.

Kuličky z ovesných vloček

Ingredience pro recept Cukroví z ovesných vloček - kuličky:

160 g pražených mletých vloček, 80 g másla (Hery), 100 g moučkového cukru, balíček vanilkového cukru, 3 lžíce rumu. Na obalení lžíce moučkového cukru a lžíce kakaa.
Cukroví z ovesných vloček - kuličky krok za krokem:

1. Na pánvi nasucho opražíme ovesné vločky dorůžova. Vychladlé pak semeleme na makovém mlýnku nebo v robotu.
2. Z uvedených ingrediencí rukama vypracujeme těsto.
3. Vyválíme válečky, které rozkrájíme na stejně velké kousky.
4. V misce smícháme kakaový prášek s moučkovým cukrem.
5. Dlaněmi tvoříme kuličky, které obalujeme v kakaovém cukru.

Vločkové řezy

Ingredience pro recept Cukroví z ovesných vloček - řezy:

Šálek pražených mletých vloček, šálek hladké mouky, šálek cukru, šálek mléka, lžíce oleje, 1 vejce, ½ prášku do pečiva, kůra ostrouhaná z 1 citronu, lžíce kakaa, marmeláda, bílá čokoládová poleva.

Ingredience pro recept Cukroví z ovesných vloček - řezy krok za krokem
1.Na pánvi nasucho opražíme ovesné vločky dorůžova. Vychladlé pak semeleme na makovém mlýnku nebo v robotu.
2. Z uvedených přísad vymícháme těsto.
3. Vymažeme a vysypeme plech s okrajem a těsto do něj v tenké vrstvě rozprostřeme.
4. Upečeme v dobře vyhřáté troubě na teplotu 180 °C dorůžova.
5. Placku překrojíme napůl, namažeme marmeládou a slepíme. Nakrájíme na malé řezy, které zatím necháme těsně vedle sebe.
6. V nádobě s horkou vodou necháme rozpustit bílou polevu, ustřihneme malý růžek a řezy cik cak tenkým pramínkem čokolády hustě pocákáme. Necháme ztuhnout.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: