Obložené chlebíčky šunkové jsou obecně oblíbené a jejich příprava je velmi jednoduchá. Základem ve veka (může být i celozrnná), kterou nakrájíme na tenké plátky (asi 1 cm). Ty tence potřeme máslem nebo jeho náhražkou a na každý položíme šunku a další přísady. Ukážeme si některé způsoby obložení, ale v podstatě se fantazii meze nekladou.
Šunkové na salátu
Ingredience:
veka, máslo, bramborový salát, tenké plátky šunky, plátkový sýr nebo hermelín, vařená vejce, kyselé okurky, rajčata, kudrnka.
Krok za krokem:
1.Nakrájíme veku na plátky (nebo si koupíme již nakrájenou).
2. Plátky namažeme tence máslem a poté bramborovým salátem.
3. Nakrájíme si hermelín na malé trojúhelníčky, stejně tak rajčátka, na šikmé plátky okurky, které z jedné strany několikrát zdobně prořízneme.
4. Na plátky veky klademe šunku nebo z ní vytvoříme kornoutky.
5. Okraje sýra namočíme do mleté papriky a položíme na šunku, přidáme plátek vařeného vajíčka, do jehož středu zapíchneme malý kousek petrželky a dozdobíme rajčetem a okurkou.
Šunkové s žervé a broskví
Ingredience:
veka, máslo, šunka, žervé, kompotované broskve, smetana na šlehání.
Krok za krokem:
1.Nakrájíme veku na plátky (nebo si koupíme již nakrájenou).
2. Plátky veky potřeme máslem a potom žervé.
3. Poklademe je kornoutky šunky a kousky okapaných broskví.
4. Ušleháme smetanu do tuhé šlehačky a tou chlebíčky dozdobíme.
Šunkové s křenem
Ingredience:
veka, majonéza, čerstvě nastrouhaný křen, šunka, sterilovaná kapie, petrželka.
Krok za krokem:
1.Nakrájíme veku na plátky a potřeme je majonézou.
2. Nastrouháme křen najemno a posypeme jím chlebíčky s majonézou.
3. Poklademe plátky šunky a ozdobíme proužky kapie a zelenou petrželkou.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat