sobota 31. prosince 2011

Jednohubky z palačinek

Jednohubky z palačinek, foto med

Zajímavé jednohubky připravíme ze slaných palačinek, které natřeme různými pomazánkami.

Ingredience pro recept Jednohubky z palačinek:

Palačinky, pomazánky.

Jednohubky z palačinek krok za krokem
Z mléka, vajec, mouky a soli usmažíme na oleji tenké palačinky – recept.
Vychladlé je po celé ploše namažeme některou z níže popsaných pomazánek.
Pevně je zarolujeme a dáme vychladit.
Každou palačinku nakrájíme na asi 1,5 cm silné plátky, které naservírujeme na tác nebo talíř.

Pomazánka z nivy

Ingredience pro recept Pomazánka z nivy:

150 g sýru niva, 150 g měkkého tvarohu, 150 g másla, 3 lžíce mléka, sůl

Pomazánka z nivy Krok za krokem

  1. Máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh a rozmícháme.
  2. Nastrouháme nivu, přidáme k tvarohu, podle potřeby zředíme mlékem a dosolíme.

Krabí pomazánka

Ingredience pro recept Krabí pomazánka:

1 balení krabích tyčinek, 1 cibule, 100 g celeru, 100 ml majonézy, citrónová šťáva, špetka cukru, sůl, pepř.

Krabí pomazánka Krok za krokem:

  1. Krabí tyčinky vložíme do vroucí vody a několik minut je povaříme. Vyjmeme a posekáme nadrobno.
  2. Cibuli pokrájíme nadrobno, celer nastrouháme najemno a hned ho zakápneme citronem, aby nezhnědl.
  3. Všechny suroviny pečlivě smícháme.

Tvarohová se zeleninou

Ingredience pro recept Tvarohová se zeleninou:

250 g tučného tvarohu, 30 g másla, 50-100 ml mléka, sůl a vybranou zeleninu: buď svazek ředkviček, pažitku, nebo čerstvé papriky anebo rajčata, anebo avokádo, olivy, pór apod.

Tvarohová se zeleninou Krok za krokem:
  1. Máslo utřeme se solí, přidáme tvaroh a podle potřeby mléko.
  2. Vybranou zeleninu nastrouháme nebo pokrájíme nadrobno a vmícháme do tvarohu.
Falešná humrová

Ingredience pro recept Falešná humrová:

300 g rybího filé, 120 g celeru, 60 g mrkve, malá cibulka, citrónová šťáva, 100 ml majonézy (nebo 50 majonézy + 50 jogurtu), sůl, pepř.

Falešná humrová Krok za krokem:
  1. Na nakrájené cibulce podusíme rybí filé, které osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme vychladnout.
  2. Filé rozmixujeme nebo nadrobno pokrájíme.
  3. Očistíme a najemno nastrouháme celer a mrkev.
  4. Všechny suroviny smícháme.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: