Potápky se připravují z těsta, které nejméně 6 hodin kyne pod vodou. Pak se vyválí na tenké válečky, které spojujeme do kroužků nebo z nich pleteme miniaturní houstičky.
Ingredience pro recept Potápky sladké:
Potápky sladké krok za krokem:
2. Do mísy prosejeme mouku, nastrouháme nebo nakrájíme Heru, přidáme špetku soli a vlijeme vykynutý kvásek.
3. Vařečkou zaděláme těsto, propracujeme i rukama, aby se důkladně zapracoval tuk.
4. Těsto zabalíme do utěrky, kterou propereme v čisté vodě, aby v ní nezůstaly zbytky aviváže.
5. Zabalené těsto ponoříme do nádoby se studenou vodou a uložíme do ledničky, kde je necháme do druhého dne (kyne v chladu nejméně 8 hodin).
6. Vál posypeme moukou a těsto rozbalíme. Vyválíme z něj válečky a ty rozkrájíme na malé kousky, které rozválíme na válečky o síle tužky. A ty buď spojujeme do jednoduchého kroužku, nebo do tvaru preclíku či vždy z třech splétáme jednoduché miniaturní houstičky, případně vymyslíme další tvary.
7. Upečeme v troubě o teplotě asi 170 °C dorůžova.
8. Potápky sladké ještě horké obalujeme buď v moučkovém cukru, do něhož jsme přidali lžíci skořice, nebo vanilkový cukr.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat