úterý 6. prosince 2011

Mandlové lupínky


Jako kokosky, tak i mandlové lupínky děláme poté, co nám zbudou alespoň čtyři bílky. K jejich výrobě budeme potřebovat formu zvanou srnčí hřbet.

Ingredience pro recept Mandlové lupínky:

4 bílky, 100 g moučkového cukru. 100 g polohrubé mouky, 100 g celých neoloupaných mandlí.

Mandlové lupínky krok za krokem

1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého pak postupně vmícháme cukr a mouku.
2. Vymažeme a moukou vysypeme srnčí hřbet.
3. Do těsta vmícháme mandle a nalijeme ho do srnčího hřbetu. Upečeme v troubě teplé 170 – 180 °C do růžova.
4. Polotovar vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
5. Ostrým nožem hop nakrájíme na tenké plátky.
6. Plátky klademe na včelím voskem navoskovaný plech a upečeme dozlatova.
7. Mandlové lupínky již dále neupravujeme.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: