Vejce naměkko a vejce do skla, foto med |
Uvařit vejce naměkko opravdu není nic složitého. Zvládne to i naprostý začátečník. A tři vejce do skla, jako ve známém filmu s Vlastou Burianem, je ještě snadnější. Když vybíráme vejce pro vaření, mírně jimi o sebe zaťukáme – podle zvuku poznáme, má-li skořápku pevnou nebo naprasklou. Naprasklou odložíme, ale i takové vejce se dá uvařit, musíme ale osolit vodu, aby nevyteklo.
Vejce naměkko
Vejce naměkko jsou nejsnáze stravitelná. Jsou vhodná i pro malé děti i nemocné. Podáváme je s pečivem nebo chlebem s máslem.
Ingredience pro recept vejce do skla:
Vejce, voda, sůlVejce naměkko krok za krokem:
- Vejce vložíme do kastrolku se studenou vodou a špetkou soli.
- Přivedeme k varu a od toho okamžiku vaříme přesně 2,5 minuty.
- Ihned je podáváme, a to buďto vcelku v kalíšku na vajíčko.
Vejce do skla
Ingredience pro recept Vejce do skla:
Vejce, voda, sůl.Vejce do skla krok za krokem:
- Vejce do skla jsou jen jinou variantou vajec naměkko. Místo abychom je podávali v kalíšcích, rozbijeme na osobu 2-3 kusy vajec uvařených naměkko a lžičkou je přendáme do sklenice.
- Můžeme je osolit a ozdobit zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat