pondělí 12. prosince 2011

Vejce naměkko a vejce do skla


Vejce naměkko a vejce do skla, foto med

Uvařit vejce naměkko opravdu není nic složitého. Zvládne to i naprostý začátečník. A tři vejce do skla, jako ve známém filmu s Vlastou Burianem, je ještě snadnější. Když vybíráme vejce pro vaření, mírně jimi o sebe zaťukáme – podle zvuku poznáme, má-li skořápku pevnou nebo naprasklou. Naprasklou odložíme, ale i takové vejce se dá uvařit, musíme ale osolit vodu, aby nevyteklo.

Vejce naměkko

Vejce naměkko jsou nejsnáze stravitelná. Jsou vhodná i pro malé děti i nemocné. Podáváme je s pečivem nebo chlebem s máslem.

Ingredience pro recept vejce do skla:

Vejce, voda, sůl

Vejce naměkko krok za krokem:

  1. Vejce vložíme do kastrolku se studenou vodou a špetkou soli.
  2. Přivedeme k varu a od toho okamžiku vaříme přesně 2,5 minuty.
  3. Ihned je podáváme, a to buďto vcelku v kalíšku na vajíčko.

Vejce do skla

Ingredience pro recept Vejce do skla:

Vejce, voda, sůl.

Vejce do skla krok za krokem:

  1. Vejce do skla jsou jen jinou variantou vajec naměkko. Místo abychom je podávali v kalíšcích, rozbijeme na osobu 2-3 kusy vajec uvařených naměkko a lžičkou je přendáme do sklenice. 
  2. Můžeme je osolit a ozdobit zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: