K přípravě lineckého cukroví potřebujeme kromě ingrediencí vál, váleček, nůž a vykrajovací formičky.
Ingredience pro recept Linecké dvoubarevné s čokoládovou polevou:
Linecké dvoubarevné s čokoládovou polevou krok za krokem:
2. Utřeme žloutek s cukrem do pěny a přidáme k mouce. Nastrouháme kůru z citronu a přidáme vanilkový cukr a všechny ingredience rukama zpracujeme v hladké těsto.
3. Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho zapracujeme kakao. Poté těsta zabalíme do fólie a dáme odležet asi na půl hodiny do ledničky.
4. Nyní máme světlé a tmavé těsto a jejich kombinací můžeme vytvářet různobarevné pečivo:
a/ Z obou těst vyválíme placky. Jednu potřeme bílkem a druhou na ni položíme. Poté je pevně srolujeme ostrým nožem nakrájíme dvoubarevná kolečka.
b/ Formičkami vykrájíme různé tvary a dáme upéct. Světlé pak zdobíme tmavou polevou, tmavé polevou bílou.
c/ Obě těsta vyválíme, potřeme bílkem a srolujeme. Pak z rolky nakrájíme silné špalíky, které opět rozválíme a vykrajujeme z nich hvězdičky.
d/ Formičkami stejného tvaru, ale 2 - 3 různých velikostí tvoříme kolečka, která bílkem slepíme do věžiček a takto upečeme. Ozdobíme polevou a na vršek přitiskneme oříšek nebo netradičně například lentilku.
5. Vytvarované kousky upečeme dorůžova na vymazaném plechu v troubě horké 180 °C.
6. Rozpustíme podle návodu polevy a upečené a vychladlé kousky zdobíme.
7. Linecké dvoubarevné s čokoládovou polevou necukrujeme, aby vynikly rozdíly v barvách těsta.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat