Ke smažení je vhodný kapr šupinatý i lysec, který má jen málo, ale zato velkých šupin. Oba druhy mají jemnou kůži, nejchutnější jsou ryby tříleté o váze 2 – 3 kg.
Ingredience pro recept Smažený kapr:
Smažený kapr krok za krokem:
2. Připravíme si ingredience pro trojobal – do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do druhé rozšleháme vejce se solí a mlékem nebo pivem a do třetí strouhanku.
3. Kousky kapra obalíme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
4. Rozpálíme pánev, nalijeme na ni olej a do horkého vkládáme obalenou rybu.
5. Smažíme zvolna, 10 až 15 minut, aby ryba nebyla uvnitř krvavá. Usmaženou klademe na vrstvu ubrousků nebo papírové utěrky, aby odsály nadbytečnou mastnotu.
6. Podáváme s plátkem citronu, a to buď horké anebo vychlazené.
TIP: Má-li kapr mnoho mlíčí, můžeme je usmažit také. Mlíčí nejprve chvilku povaříme ve slané vodě s trochou octa, aby ztuhlo, a pak je obalujeme stejně jako kapra a vysmažujeme dorůžova.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat