pátek 8. července 2011

Plněná dýně Pepíno


Z dýní uvaříme nejrůznější pokrmy, oblíbená je dýňová polévka, dýňový koláč i kompot. Dýně Pepíno je ale druh podobný chutí víc cuketě. A dobrá je plněná a zapečená.


Ingredience pro recept Plněná dýně Pepíno:

malá dýně Pepíno, máslová nebo Hokaido, rýže, mleté maso, cibule, česnek, majoránka, sůl, pepř, 2 vejce, petrželka nebo podobné zelené koření, strouhaný sýr, případně rajská omáčka.

Plněná dýně Pepíno krok za krokem:

1. Z kulaté tykve odřízneme vršek, který nakonec použijeme na zaklopení a dužinu vydlabeme lžící.

2. Tvrdá semínka odstraníme, dužinu rozsekáme a přidáme do nádivky.

3. Uvaříme rýži.

4. Oloupeme cibuli a česnek. Nakrájíme cibuli, česnek utřeme nebo prolisujeme, nadrobno posekáme dužinu z dýně a zelenou petrželku.

5. Vařenou rýži důkladně promícháme s mletým masem, dužinou, cibulí, česnekem, solí, majoránkou, pepřem a vejci a zeleným kořením.

6. Směsí naplníme vydlabanou tykev, navrch můžeme položit třeba kousek anglické slaniny a snítku šalvěje.

7. Zaklopíme odříznutým vrškem a upečeme.

8. Podáváme posypané strouhaným sýrem nebo s rajskou omáčkou.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: