Hrušky v karamelu, foto med |
Moučník, nad kterým se sbíhají sliny, to jsou hrušky v karamelu. Jejich příprava je snadná a rychlá.
Ingredience pro recept Hrušky v karamelu:
4 velké hrušky, 100 g cukru, lžíce citronové šťávy, 3 hřebíčky, kousek celé skořicové kůry, škrobová moučka, zakysaná smetana, 1 lžíce nasekaných vlašských ořechů nebo strouhaná čokoláda.Hrušky v karamelu krok za krokem:
- Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.
- Vody dáme tolik, aby hrušky byly ponořené. Uvedeme do varu i s koření a polovinu cukru, vložíme hrušky a přilijeme citronovou šťávu.
- Měkké hrušky opatrně vyjmeme a necháme okapat.
- Zbylý cukr necháme roztopit v pánvi na mírném ohni. Jakmile bude mít světle hnědou barvu, vmícháme do něj vodu, v které se vařily hrušky.
- Karamel zahustíme lžičkou škrobu, kterou nejprve rozmícháme ve dvou lžících vody. Povaříme do zhoustnutí.
- Hrušky rozdělíme na talířky, polijeme vychladlým karamelem, ozdobíme zakysanou smetanou a sekanými ořechy nebo strouhanou čokoládou, případně lístky máty či meduňky.
- Hrušky v karamelu podáváme vychlazené.
Žádné komentáře:
Okomentovat