pondělí 13. ledna 2014

Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu, foto med

Moučník, nad kterým se sbíhají sliny, to jsou hrušky v karamelu. Jejich příprava je snadná a rychlá. 

Ingredience pro recept Hrušky v karamelu:

4 velké hrušky, 100 g cukru, lžíce citronové šťávy, 3 hřebíčky, kousek celé skořicové kůry, škrobová moučka, zakysaná smetana, 1 lžíce nasekaných vlašských ořechů nebo strouhaná čokoláda.

Hrušky v karamelu krok za krokem:

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.
  2. Vody dáme tolik, aby hrušky byly ponořené. Uvedeme do varu i s koření a polovinu cukru, vložíme hrušky a přilijeme citronovou šťávu.
  3. Měkké hrušky opatrně vyjmeme a necháme okapat.
  4. Zbylý cukr necháme roztopit v pánvi na mírném ohni. Jakmile bude mít světle hnědou barvu, vmícháme do něj vodu, v které se vařily hrušky.
  5. Karamel zahustíme lžičkou škrobu, kterou nejprve rozmícháme ve dvou lžících vody. Povaříme do zhoustnutí.
  6. Hrušky rozdělíme na talířky, polijeme vychladlým karamelem, ozdobíme zakysanou smetanou a sekanými ořechy nebo strouhanou čokoládou, případně lístky máty či meduňky.
  7. Hrušky v karamelu podáváme vychlazené.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: