sobota 9. března 2013

Chlupaté knedlíky s cibulkou a dušenou řepou


Chutné jídlo nejen pro vegetariány a v červené řepě jsou navíc důležité vitamíny. 


Ingredience pro recept Chlupaté knedlíky s cibulkou a dušenou řepou:

500 g syrových brambor, asi 200 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl, velká cibule, olej, asi 300 g červené řepy, 1 jablko, sůl, lžičku cukru nebo medu, pepř, citronová šťáva nebo ocet.

Chlupaté knedlíky s cibulkou a dušenou řepou krok za krokem:

1.Syrové nastrouhané brambory smícháme s moukou, vejce a solí a lžící vykrajujeme velké noky, které vaříme do vroucí osolené vodě. Podrobně ZDE.

2. Řepu očistíme, nahrubo nastrouháme nebo nakrouháme na nudličky.

3. Rozehřejeme olej a vložíme řepu, sůl, pepř, cukr, podlijeme a dusíme doměkka.

4. Jablko oloupeme a nastrouháme do řepy a krátce podusíme. Nakonec zakapeme citronovou šťávou podle chuti.

5. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou na oleji osmažíme dozlatova.

6. Chlupaté knedlíky rozdělíme na talíře, omastíme je osmaženou cibulkou a přidáme dušenou řepu.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: