pátek 1. března 2013

Růžičková kapusta s hráškem a praženými mandlemi


Růžičková kapusta je zdravá nejen pro vysoký obsah důležitých vitamínů a minerálů, ale navíc odstraňuje stres. Lze ji připravit i velmi chutně.


Ingredience na recept Růžičková kapusta s hráškem a praženými mandlemi: 

300 g mrazených kapustiček, 150 g mrazeného hrášku, 30 g oloupaných mandlí, 50 g másla, nastrouhaná kůra z pomeranče nebo citronu (chemicky neošetřených), sůl, barevné drcené pepře.

Růžičková kapusta s hráškem a praženými mandlemi krok za krokem:

1. Kapustičky vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme, přidáme hrášek a vaříme ještě 2 minuty.

2. Mandle krátce spaříme ve vroucí vodě, opláchneme je studenou vodou a oloupeme – jde to snadno.

3. Mandle nahrubo posekáme, rozehřejeme pánev a nasucho je opražíme.

4. Máslo utřeme s jemně nastrouhanou kůrou z pomeranče nebo citronu.

5. Zeleninu scedíme a horkou ji promícháme s ochuceným máslem, mandlemi, drcenými barevnými pepři a solí.

6. Podáváme samotné, anebo s novými bramborami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: