Růžičková kapusta je zdravá nejen pro vysoký obsah důležitých vitamínů a minerálů, ale navíc odstraňuje stres. Lze ji připravit i velmi chutně.
Ingredience na recept Růžičková kapusta s hráškem a praženými mandlemi:
300 g mrazených kapustiček, 150 g mrazeného hrášku, 30 g oloupaných mandlí, 50 g másla, nastrouhaná kůra z pomeranče nebo citronu (chemicky neošetřených), sůl, barevné drcené pepře.
Růžičková kapusta s hráškem a praženými mandlemi krok za krokem:
1. Kapustičky vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme, přidáme hrášek a vaříme ještě 2 minuty.
2. Mandle krátce spaříme ve vroucí vodě, opláchneme je studenou vodou a oloupeme – jde to snadno.
3. Mandle nahrubo posekáme, rozehřejeme pánev a nasucho je opražíme.
4. Máslo utřeme s jemně nastrouhanou kůrou z pomeranče nebo citronu.
5. Zeleninu scedíme a horkou ji promícháme s ochuceným máslem, mandlemi, drcenými barevnými pepři a solí.
6. Podáváme samotné, anebo s novými bramborami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat