Kyselá osvěžující polévka pro letní obědy nebo večeře. Šťovíky najdeme na louce, případně si je koupíme nakládané v některé ruské prodejně.
Ingredience pro recept Šťovíková polévka:
200 ml rozmixovaných šťovíkových listů, to je velká dvouhrst, (nebo skleničku nakládaných), 1,5 l zeleninového vývaru, 2-3 středně velké brambory, sůl, ½ vařeného vejce na osobu, zakysaná smetana
Šťovíková polévka krok za krokem:
1. Natrháme zdravé čerstvé listy šťovíku a omyjeme je pod tekoucí vodou.
2. Připravíme si zeleninový vývar nebo použijeme vodu a vývar v kostce.
3. Očistíme brambory, nakrájíme je na kostičky a vložíme do vývaru. Vaříme doměkka.
4. Uvaříme vejce natvrdo – množství podle počtu strávníků.
5. Šťovíkové listy nadrobno posekáme nebo rozmixujeme a přidáme do vývaru. Krátce povaříme a dochutíme.
6. Šťovíkovou polévku rozdělíme do talířů a do každého vložíme lžíci zakysané smetany a půl vařeného vajíčka.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat