pondělí 21. dubna 2014

Nepečený koláč z kefíru

Nepečený koláč z kefíru, foto med

Nepečené koláče a dorty jsou pro svou jednoduchou přípravu a svěží lahodnou chuť velmi oblíbené. Základní surovinou může být i kefír.

Ingredience pro recept Nepečený koláč z kefíru:

500 ml kefíru, 150 g moučkového cukru, balíček vanilkového cukru, šťáva a kůra z 1 citronu, 4 plátky želatiny (nebo 15 g práškové želatiny) + voda nebo šťáva z kompotu, kompotované meruňky, broskve nebo čerstvé jahody,  dětské kulaté piškoty.

Nepečený koláč z kefíru krok za krokem:

  1. Dno dortové formy pokryjeme piškoty.
  2. Kefír smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou a nastrouhanou kůrou.
  3. Podle návodu na obalu připravíme želatinu. Místo vody můžeme použít kompotovou šťávu. Želatinu vlijeme do kefíru a pečlivě rozmícháme.
  4. Počkáme, až směs začne mírně tuhnout.
  5. Na piškoty klademe ovoce, na které pak nalijeme chladnoucí rosolující želatinu.
  6. Kefírový koláč necháme ztuhnou v ledničce nejlépe přes noc, nejméně ale tři hodiny. Poté naporcujeme a můžeme dozdobit lístky máty.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: