Dušené vepřové plecko s cuketou, foto med |
Dušené vepřové maso můžeme obohatit o cukety a chilli papričky. Jídlo tak efektně nastavíme, upotřebíme nadúrodu cuket a získáme tak jídlo nové chuti. Kdo nesnáší ostré, papričky může vynechat.
Ingredience pro recept Dušené vepřové s cuketou:
300 g plecka, 2 malé cukety, 1 cibule, 1 česnek, 2 chilli papričky, lžíce solamylu, lžíce sádla nebo oleje, vývar nebo voda na podlití, sůl, pepř, kmín, tymián a sójová omáčka podle chuti.Dušené vepřové s cuketou krok za krokem:
- Maso si nakrájíme na kostky. Cuketu opláchneme a odřízneme konce, cibuli a česnek oloupeme.
- Nakrájenou cibuli orestujeme na omastku, přidáme na proužky nakrájený česnek a chilli papričky.
- Na osmahnutou cibuli vložíme maso, okořeníme ho a restujeme do vydušení šťávy.
- Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, podlijeme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
- Zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, dochutíme sójovou omáčkou a můžeme podávat.
- Dušené vepřové s cuketou podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat