úterý 25. září 2018

Dušené vepřové plecko s cuketou

Dušené vepřové plecko s cuketou, foto med

Dušené vepřové maso můžeme obohatit o cukety a chilli papričky. Jídlo tak efektně nastavíme, upotřebíme nadúrodu cuket a získáme tak jídlo nové chuti. Kdo nesnáší ostré, papričky může vynechat.

Ingredience pro recept Dušené vepřové s cuketou:

300 g plecka, 2 malé cukety, 1 cibule, 1 česnek, 2 chilli papričky, lžíce solamylu, lžíce sádla nebo oleje, vývar nebo voda na podlití, sůl, pepř, kmín, tymián a sójová omáčka podle chuti.

Dušené vepřové s cuketou krok za krokem:

  1. Maso si nakrájíme na kostky. Cuketu opláchneme a odřízneme konce, cibuli a česnek oloupeme.
  2. Nakrájenou cibuli orestujeme na omastku, přidáme na proužky nakrájený česnek a chilli papričky.
  3. Na osmahnutou cibuli vložíme maso, okořeníme ho a restujeme do vydušení šťávy. 
  4. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, podlijeme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
  5. Zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, dochutíme sójovou omáčkou a můžeme podávat. 
  6. Dušené vepřové s cuketou podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: